Recept
Syrensaft – enkelt recept
Eva Bruce
Syrener är inte bara vackra och doftar underbart. De går alldeles utmärkt att göra saft av också. Plocka ett fång och blanda till en läskande dryck.
Ingredienser
- 3 liter
- 40–45 blomklasar
- 2 liter vatten
- 2 kg socker
- 3 ekologiska citroner, (byt eventuellt ut en av citronerna till en lime)
- 50 g citronsyra

Gör så här
- Skaka av och skölj blommorna i kallt vatten och lägg dem i en hink eller stor kastrull tillsammans med socker och citronsyra.
- Häll över det kokande vattnet och tillsätt rivet skal och saften från citronerna. Låt stå kallt i fem dygn, rör om varje dag
- Sila sedan saften och häll upp i väl rengjorda flaskor.
- Förvara syrensaften i kylskåp. Den håller i cirka en vecka. Saften går också bra att frysa in.





